logo
sport vízben, földön, levegőben

Sport és Rendezvénycsarnokról röviden

A Gyöngyösön és kistérségben élők sportolási valamint kulturális és egyéb szabadidős igények kielégítését szolgáló Városi Sport-és Rendezvénycsarnok átadása lehetővé teszi az egészséges életmód a versenysport és a szabadidős tevékenység népszerűsítését.

A Sport és Rendezvénycsarnok teljes területe 3.200 m2, használható belmagassága 7 m 20 cm, teljes magassága 14 m. 1100 ülő valamint 400 állóhellyel, nyolc öltözőegységgel, orvosi doppingszobával, 180 m2-es fitnesz teremmel, büfével, két tárgyalóteremmel, irodákkal rendelkező csarnok a térségben egyedülállónak mondható.

A küzdőtéren nemzetközi méretű kézilabda, röplabda, kosárlabda pályák kialakítása mellett lehetőség nyílik tenisz, teremfutball, tollaslabda és egyéb más teremben űzhető játékok rendezésére.

A pálya talajának elkészítésekor különös gondot fordítottak a kivitelezők a jó minőségre, ezért esett a választás a nemzetközileg is elismert Gerflor borításra, ami egészségvédelmi és sportszakmai szempontok alapján is a világ legjobb minősítését bírja. Olimpiák, Világ és Európa bajnokságok, Bajnokok ligája mérkőzések alkalmával rendszeresen találkozhatunk a teremsportágakban ezzel a márkával.

A csarnok építését tekintve a Gyöngyösön egykor laktanyaként működő annak területén belül található volt lovardát használták alapként. Egykoron a honvédségi feladatok mellett a sportot tekintve katonai lovas oktatás, később ökölvívó teremként is szolgáló 70x40m-es épület alkotja az alapját a mai sportcsarnoknak. A 60 cm-es falak és az országosan is egyedülálló tetőtartó szerkezet „tovább szolgálóként” megmaradt az újkor számára, hozzá épült a jobb és balszárnyon található 2-2 pénztár, ruhatár egység, valamint középen a média számára akár élő közvetítésekre is alkalmas kialakított bejárat, galéria és emeleti helységek.

vissza