DR. CSÉPE GYÖRGY USZODA ÉS TERMÁLSTRAND

DR. CSÉPE GYÖRGY USZODA ÉS TERMÁLSTRAND

A gyöngyösi uszoda és termálstrand medencéi kiválóak oktatásra, edzésre és versenyekre. A frissítő kikapcsolódásra vágyó kicsik és nagyok a kellemes, zöld környezetben kiépített gyermek- és élménymedencékben hűsölhetnek a meleg nyári napokon. Fedett medencéink időjárástól függetlenül egész évben a vendégek rendelkezésére állnak. A strandolás mellett lehetőség van homokos pályán strandfocizásra valamint strandröplabdázásra is. Akik a passzívabb pihenést választják, azoknak érdemes kipróbálniuk wellness részlegünket is, ahol az infra- és a finn szauna egész évben feltöltődést nyújt.

Versenymedence

A 10 pályás, vízforgatós medence nyáron, főszezonban üzemel
Méret: 25X50 m
Mélység: 220 cm
Hőmérséklet: 24-27 Celsius

Úszómedence

Egész évben üzemel

 

Méret: 15X33 m
Mélység: 170-230 cm
Hőmérséklet: 24-27 Celsius

Gyermekmedence

 

Nyáron üzemel, élményelemekkel ellátva

Mélység: 30 – 50 cm
Hőmérséklet: 30 – 32 Celsius

Élménymedence

Derék- és nyak dögönyözővel

 

Mélység: 120-130 cm
Hőmérséklet: 30 Celsius

Oktatómedence

 

Egész évben üzemel

Mélység: 50- 70 cm
Hőmérséklet: 30 – 32 Celsius

Pezsgőfürdő

Talp – és derékmasszázzsal

 

Méret: 15 fős
Hőmérséklet: 31-33 Celsius

 

Hasznos TUDNIVALÓK

Relaxáció, stressz-űzés és súlycsökkenés

Az egyik fő indok, amiért előnyös szaunázni, az, hogy a gőzben ülve kitűnően formában tarthatjuk testünket. Tanulmányok bizonyítják, hogy rendkívül előnyös, ha legalább egy héten egyszer alaposan megizzadunk, valamint a szaunázás pillanatnyilag megnöveli testünk hőmérsékletét, gyakorlatilag pillanatnyilag lázasak leszünk. Tudta, hogy ezenkívül számos jótékony hatása van még a forróságban, láthatatlan gőzben fürdőzésnek?

A szaunázás jobb egészséget és vitalitást eredményez

“A szauna a szegény ember orvossága”- tartja a tradicionális finn közmondás. A finnek már évekkel ezelőtt megfigyelték, hogy szaunázással testük természetes lázat produkál, mely láz lehetővé teszi, hogy az aktiválja védelmi rendszerét a potenciális betegségek ellen. Egészségünknek és immunrendszerünknek kifejezetten jót tesz a forró szauna és hideg zuhany kombinálása. Amellett hogy kellemes kikapcsolódást nyújt, kedvező hatással bír egészségünkre is.

Méregtelenítsen!

Az izzadás és talán meglepően hangzik, de a láz is testünk csodaszerei. A képlet egyszerű: növelje teste hőmérsékletét, annak érdekében, hogy megelőzze a betegségeket, és egészségesebb legyen, aztán szó szerint izzadja ki a káros anyagokat!

A szaunázás nemcsak bőrünk pórusaira van jótékony hatással, ezzel a módszerrel ugyanis a szervezetünkben található összes káros anyagtól hatékonyan megszabadulhatunk.

Fiatalodjon!

A szauna kedvező hatása bőrünkre

Bőrünk elsődleges feladata a védelem, mely képessége a verejtékezésben rejlik, ami tulajdonképpen a hőszabályozásban játszik szerepet. Ennek során az elhalt hámréteg fellazul és leválik, így bőrünk gyorsabban regenerálódik. Emellett ne feledkezzünk meg a bőr pórusaiban lerakódott napi higiéniához használt tisztálkodószerek maradványairól, a vegyianyagokról, a levegő szennyeződéseiről, és egyéb méreganyagokról sem, melyeket semmi más nem tud olyan jól kitisztítani, mint a szaunázás során kialakult verejtékezés. Végeredményben a szauna rendszeres használata nagyban hozzájárul bőünk egészségéhez és puhává, rugalmasabbá, szebbé teszi azt.

Pezsdítse fel vérkeringését!

A szauna hatására kitágulnak a véredények, vérkeringésünk sebessége növekszik, így a regenerációs- és a gyógyulási folyamatok is gyorsabban kezdenek el dolgozni.

Íme néhány jótékony hatás:

  • Élénkebb vérkeringés
  • MéregtelenítésErősebb immunrendszer
  • Jobb ellen állóképesség a betegségeknek és egyéb fertőzéseknek
  • Izom-és ízületi fájdalmak rövid távú enyhülése, még az ízületi gyulladástól szenvedők esetében is
  • Javult ízületi mobilitás
  • Ideiglenes enyhülés az asztmásoknak és hörghurutban szenvedőknek
  • Stressz-mentesítés és relaxáció
  • Tisztulás, tisztább bőr
  • Hatékonyan csökkentheti az étvágyat
  • Továbbá megszüntetik a helytelen életmód okozta betegségek tüneteit, például cukorbetegség, érelmeszesedés, elhízás, magas vérnyomás.

A Szauna est a jó hangulat és a jó közérzet “szellemét” idézi meg a száraz-, illetve gőz szaunában. (Erre a szaunaprogramra, a “Felöntés” szót a német “Aufguss” tükörfordításából sokan használják.)

Minden Szauna est ideje alatt a szaunamester bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában, fokozatosan hevíti fel a kabint az aromás ráöntésekkel a kályhára, ezzel garantálva a vendégek aklimatizálódását. Igyekszik személyre szabott ventilációt biztosítani, a vendégek körül szaunazászlója és törölközője segítségével keringeti a forró levegőt.

A szaunamester egyik célja, hogy a szeánszokon a forró levegő kellemes érzetétől futkosson a „hideg” a vendégek hátán. Ez a különleges érzés elsősorban a stresszoldásban nyújt nagy segítséget a „libabőrödzéskor” tapasztalt endorfin nevű hormon termelődés serkentésének köszönhetően. A szeánszok mindig meghatározott programok keretein belül zajlanak. Minden egyes programnak megvan a maga külön varázsa.

Keress minket, és kérd személyre szabott ajánlatunkat már ma!

3200 Gyöngyös, Pesti út 37/1 – 37/788-231 – Juhász Péter – jupe@gyongyosisportfolio.hu
Vilhelm Szilárd – vilhelmszilard@gmail.com